DATO TID TITTEL PRIS SAL SENSUR KATEGORI BILLETT
må 25 okt 18:00 Nattebarn 120 STORSALEN 15 år Film Kjøp billett
ty 26 okt 18:00 Nattebarn 120 LISJESALEN 15 år Film Kjøp billett

Nattebarn

må 25 okt18:00120

Kjøp billett

Nattebarn

ty 26 okt18:00120

Kjøp billett

Nattebarn

Hausten 2017 står Petter på toppen av ei bru klar til å avslutte livet, men blir stoppa av politiet i siste liten. For å halde dei mørke og vonde tankane på avstand, bestemmer han seg for å lage ein film saman med bestekompisen Sverre. Nattebarn er ein ekte, rå og usminka film om å velje livet. 

Petter og Sverre vil møte andre som slit, og tek med seg kamera ut i nattetimane i Oslo. Utstyrt med ei god dose naivitet og spontanitet, endar dei opp i konfliktfylte og utforutsigbare situasjonar saman med karakterane som etterkvart blir ein del av filmen.

Dette set også i gong ein terapeutisk prosess for Petter, og han kjenner seg etter kvart mindre aleine og meir i kontroll over kaoset han har inni seg.

 

Regissørane Petter Aaberg (27) og Sverre Kvamme (25) debuterer med ein film som er unik då den lar publikum oppleve angst og skam på nært hald, og den lar oss samtidig få vere med på ein transformativ prosess. Då Petter er i ein skapelsesprosess med filmen og møter andre unge menneske som slit, klarer han å tenke meir konstruktivt, tankane og livet hans blir litt lysare.

 

Vinnar av publikumsprisen i Haugesund: 

Juryens:  "Publikumsprisen går til en høyaktuell film som treffer deg i hjertet – og ga juryen et ordentlig slag i magen. Dette er en film som alle trenger å se"

 

10 - nattebarn plakat 1.jpg