DATO TID TITTEL PRIS SAL SENSUR KATEGORI BILLETT
to 25 nov 20:00 Christina Dahl Kvartet - Jazzkafê 240 FESTSALEN Arrangement Kjøp billett
Christina Dahl 1.jpg
DATO TID TITTEL PRIS SAL SENSUR KATEGORI BILLETT
to 25 nov 20:00 Christina Dahl Kvartet - Jazzkafê 240 FESTSALEN Arrangement Kjøp billett

Christina Dahl Kvartet - Jazzkafê

Meldarane skriv: " Musikken er uttrykksfull, energisk og eksplosiv - utforutsigbar ... dynamisk, mange fasetterte, sansemettede, men også fortsatt tydelig lyriske og luftige ". Ivan Rod, Gaffa

 

" Myk tonet og pustende tenorsaksist Christina Dahl skaper Givenchy -inntrykk ". George W. Harris, Jazz ukentlig

 

" Det er noe ECM med det meste av musikken de serverer på platen. Kanskje er det på grunn av de talentfulle musikerne Dahl omgir seg med, og hennes eget spill er helt smakfullt og deilig å høre på. Det er aldri en tone for lite eller for mye. Hele produksjonen viser fire musikere som forstår hverandre og som har et felles mål for hvor de vil gå med musikken ”. Jan Granlie, Salt Peanuts

 

Christina har komponert musikken til kvartettens fantastiske musikarar - gitaristen Niclas Knudsen, ein enorm musikalsk personlegheit med sin eigen lyd og uttrykk som beveger seg fritt og lyrisk i musikken. Nils Bosse Davidsen, ein ekstremt kreativ og leiken bassist og cellist som famnar eit bredt spekter og gir musikken sin eigen unike lyd & Espen Laub von Lillienskjold som er kreativ og kreativ på trommer og tilfører musikken ein stor dynamisk og dedikert energi. Christina Dahl regnast blant dei mest spennande og mest personlege saksofonistar i landet med sin heilt eigen stil og uttrykk. Christinas komposisjonar inneheld historier som er viktige i forhold til livet og livets rikdom av alle fargar. Alle musikarane har ei rolle som støtte solistar i ein felles leiken gratis kommunikasjon med stor originalitet.

 

Christina Dahl er ein av dei mest respekterte saksofonistane i Danmark. Ho er dirigent og komponerer musikk for små og større ensembler. Ho har opptredd i eit mylder av samanhengar, og er prega av hennar unike klangfarge og lyriske tolkingar, som sikrar seg inn i publikums hjarter. Ho meistrar evna til å oppretthalde intensiteten og nærleiken til musikken. Spelet hennar varierer frå det mest intime og diskret til det eksplosive. Christina Dahl fekk Bent Jædigprisen 2010 og æresprisen frå komponistforeningen DJBFA 2011 og Walther Klæbel Memorial Scholarship 2012. Christina fekk og Ben Webster -prisen i 1994.

 

Niclas Knudsen er unekteleg ein av Danmarks beste gitaristar. Han speler på tvers av sjangrar med ein fantastisk evne til det melodiske og har ein unik måte å fargelegge og variere sitt eige bidrag og dermed det vanlege uttrykket for musikken. I tillegg til arbeidet med eigne prosjekt, Ibrahim Electric, etc., har han og spelt  med Adam Nussbaum, Tom Jones, J. Tchicai, D. Liebman, R. Anderson, Billy Preston og andre.

 

Nils Bosse Davidsen beherskar både kontrabass, el -bass og cello og har vore i spissen for den danske musikkscena dei siste 30 årene. Han er kjend for sitt både originale oppfinnsame og botn-solide spel innan eit veldig bredt spekter av sjangrar. I tillegg til å gi ut musikk i eige namn, har han bl.a. spela med Dave Liebman, Bunky Green, Han Bennink, Ray Anderson, Django Bates, Mars Williams, Tony Malaby, Evan Parker, Hank Roberts, Sam Yahel, Gianluca Petrella, Paul Lovens, Marc Ducret, Ikue

 

Espen Laub von Lillienskjold på trommer har gjort seg merka på scena som ein av dåtidas mest talentfulle musikarar. Hans leikne tilnærming og spesielle måte å komplimentere heile musikken på bidrar til å skape eit heilt unikt uttrykk. Hans spel er raffinert, dynamisk og alltid toppmusikalsk. Espen spelarr bl.a. med Blood, Sweat Drum 'N Bass Big Band , Phil Parnell 3 , The Matthew Herbert Big Band , Kjeld Lauritsen, Mads Mathias m.fl.

 

I 2014 gav Christina Dahl ut kvartetten “Life’s Carousel”, i 2017 “Childish” og i 2019 “Quintesse” som er Christinas 11. utgivelse i hennar eige namn. Alle tre har fått skryt av anmeldarane. På dei to første utgivelsane spelar Jesper Lundgaard bass. Utgivelsane er utgitt av Storyville Records.

 

Kvartetten blir tatt i  mot  med overveldande positive tilbakemeldingar.

 

Henrik Jöhnemark fra Jazz i Malmö skriver på Facebook: " Takk for en fantastisk konsert ."

 

Pjotr ​​Egholm fra Giant Steps skriver: “ Flott konsert! Det er den beste konserten jeg har vært på lenge! ” .

 

Nesodden jazzklubb skriver: " Alle var superfornøyd med konserten og et utsøkt samspill ".

 

Lillestrøm Jazzklubb: " Og musikken tar meg fortsatt til hjertet ".

 

Kjeld Lauritsen skriv: “Fantastisk konsert med Christina Dahl og hennes orkester. Ekstremt jazzete, selv de "gratis" sporene var preget av et langt liv med dette tonelivet. Takk for en fantastisk ettermiddag for bandet ”.

 

Bengt Asplund fra Floda: “ Tusen takk for fantastisk musikk i Floda i går kveld. For en fantastisk tone og teknikk og hvilken flyt og hvilken interaksjon. Beste jeg har hørt på veldig lenge. Kanskje det beste jeg noen gang har hørt? “

 

Sven Bjerstedt frå Kristianstadsbladet: “ Vakker og haster. Dette er jazz som aldri faller i forfall, påvist standardrepertoar, swingfest eller klisjébevegelser. Her blir personlig baserte historier fortalt, nye presserende historier med betydelige åndelige og sensuelle elementer og med stor åpenhet for lyriske humørsvingninger. Det er vakkert og samspilt. Musikkens alvor og omsorg fengsler. Responsivt samspill, rike arrangementer og livlig soloinnsats. “

 

Dahl har en moden fullblods tone i tenorsaksene og ubestridelig autoritet i hele registeret. Niclas Knudsen er en lydbevisst elektrisk gitarist, Jesper Lundgaard er fenomenal på å få kontrabassen til å synge med en ren, inderlig tone. Trommeslager Espen Laub von Lillienskjold utmerker seg i lavtgående vispekaskader.

 

Christian Munch-Hansen fra Politiken: " var Det var ... sterke musikalske utsagn å finne i saksofonisten Christina Dahl og hennes faste kvartett ".

 

Og kvelden var sannsynligvis basert på repertoaret på gruppas utmerkede album 'Life's Carousel' fra 2014, men det var også flere overraskelser, som viser at Christina Dahl fortsatt utvikler seg som jazzartist, skaper nye ting som er av kompositorisk høy kvalitet.

 

Det var melodisk oppmuntrende musikk, spilt med både kant og finhet.

 

… Gruppen har sin egen gjenkjennelige lyd som gjør den til en av de mest personlige danske jazzgruppene de siste årene.

 

… Christina Dahl er en amazon med saksofon.

 

… Med sine komposisjoner jobber gruppen med en musikk som hentes frem langs kantene av det frie, men alltid med en sterk melodisk sans og en formativ livline. Det er en oppskrift med en spenningsladning som kan nå langt ennå.